Workshop 'Citizen Science: burgergedreven onderzoek' at LSH PPS dag 2022

Activity: Participating in or organising an eventParticipation in or organising a workshop, seminar, courseAcademic

Description

Na een succesvolle online editie heten wij u op dinsdag 22 maart 2022 weer van harte welkom in de Jaarbeurs Utrecht. Dan organiseren ZonMw en Health~Holland de zevende editie van de Life Sciences & Health Publiek-Private Samenwerking dag (LSH PPS dag). Ook dit keer informeren we u over de activiteiten in de sector en is er de gelegenheid om nieuwe partners te ontmoeten.
De impact van wetenschappelijk onderzoek wordt bepaald door goede maatschappelijke inbedding voor, tijdens en na onderzoek. ‘Citizen Science’ is onderzoek dat door burgers of niet-professionele wetenschappers wordt uitgevoerd. Dit kan maatschappelijke inbedding waarborgen en daarmee impact vergroten van de wetenschap. Citizen Science is echter redelijk nieuw en wordt nog niet standaard uitgevoerd. Daarom is er ook nog veel onduidelijk over Citizen Science en hoe men ermee om moet gaan.

Tijdens deze interactieve sessie leggen we diverse stellingen voor aan vier panelleden. Elk panellid heeft een eigen kijk op Citizen Science. Wat kunt u van deze discussie leren? Wat is uw beeld over Citizen Science? En verandert u misschien zelfs nog van mening?
Period22 Mar 2022
Event typeConference
LocationUtrecht, NetherlandsShow on map
Degree of RecognitionNational