What do animals want?

Activity: Talk or presentationInvited talkAcademic

Description

Op donderdag 10 december 15: 30-17: 00 uur organiseert het Centre for Sustainable Animal Stewardship (CenSAS: een samenwerking tussen de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht en de WUR Animal Sciences Group) een Teamsmeeting voor alle collega's binnen ASG die mee willen praten en denken over verantwoord omgaan met dieren.

Drie ASG collega's - onder wie Eddie Bokkers en Bas Rodenburg - geven een pitch over wat zij denken dat dieren willen, en waar zij kansen zien om het maatschappelijke debat te verrijken met wetenschappelijke kennis.

Samen met jou willen we deze vragen verder onderzoeken. Wat vertellen antwoorden op deze vragen ons over de relatie tussen wetenschap en maatschappelijke zorgen als het gaat om duurzame en verantwoorde omgang met dieren? Hoe moeten we als wetenschappers omgaan met deze maatschappelijke vragen? Wat betekent het voor ons onderzoek en onze communicatie? En welke rol kan de samenleving spelen om de wetenschappelijke kennis over dieren uit te bouwen?
Period10 Dec 2020
Event titleWat willen dieren?
Event typeOther
Degree of RecognitionNational